Letoon Antik Kenti Letoon Antik Kenti

Letoon Hakkında

 

            Antik Çağ döneminde Lidya krallığının bir dini merkez olarak kullanılan Letoon, Muğla ve Fethiye yakınlarında yer almaktadır. Daha yakın bir mesafe olarak söylemek gerekirse Seydikemer'in Kumluova Mahallesinde bulunan bu antik kent, her yaz dünyanın her yerinden yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaktadır.

 

            Özellikle bu alanda yer alan Apollon, Artemis ve Leto tapınakları kültürel ve tarihi bakımdan büyük bir öneme sahiptir. UNESCO dünya mirası listesinde yer alan bu büyük ve değerli antik kent, Likya yürüyüş yolunda yer almaktadır. Başta Kalkan, Patara ve Fethiye ile Kaş olmak üzere hem Türkiye'nin her noktasından hem de dünyanın birçok farklı yerinde bütün bir yıl boyunca tarihi bir gezi yapmak için turist gelmektedir. Bu topraklarda M.Ö. 4. yüzyıla ait olan 3 dil ile yazılı bir kitabe bulunmuştur ve şu an için Fethiye müzesinde görmek mümkündür.

 

            Leto tapınağı, Apollon ile Artemis tapınağı arasında yer almaktadır ve en küçük yapı olarak göze çarpar. Ayrıca günümüze kadar en az korunmuş olan tapınak olarak da Leto ön plana çıkmaktadır. Dünyanın en büyük arkeologları tarafından da çok bilinen ve en önemli antik yerleşim merkezlerinden biri olarak ön plana çıkan Letoon hakkında daha birçok efsane ve bilgi bulunmaktadır.

 

 Letoon Antik Kenti

 

            M.Ö. 7. yüzyılda kurulmuş olan Letoon antik kenti içerisinde bulunan Leto tapınağı, Artemis ve Apollon’un annesi Leto’ya adanmış olarak gerçekleştirilmiştir. Bu antik kent Letoon hakkında daha birçok değişik efsane bilinmektedir. Aynı zamanda bölgenin daha oldukça değişik noktasında ziyaret edilmesi gereken antik kalıntılar yer almaktadır. Birçok farklı kültürel doku ve mimari yapının yer aldığı özel bölge, özellikle yaz tatillerinde yoğun bir ilgi görmektedir.

 

            Tabii bu yaz tatilini gerçekleştirirken aynı zamanda içerisi tamamen korunaklı özel villalar da büyük bir talep almaktadır. Özellikle bu antik kenti ve farklı mimari yapılara yakınlığıyla, aynı zamanda özel olarak konumlandırılmış tamamen deniz ve orman manzarası altındaki villa çeşitleri, gözlerden uzak bir ormanlar arasında gerçek yapıldığından dolayı da muhafazakar aileler için keyifli bir tatil imkanı sağlamaktadır. Ayrıca geniş bahçesi içerisinde farklı boyutlardaki havuzlar sayesinde ve güneş şemsiyesi ile şey yok altında bölgenin güneşinin de tadı sonuna kadar çıkarılabilir.

 

            Hem Fethiye hem de Kaş olmak üzere birçok farklı noktaya özel olarak konumlandırılmış ve etrafı korunaklı olarak, geniş ailelerin ya da baş başa güzel bir tatlı geçirmeyi arzu eden balayı çiftleri adına da günümüzde keyifli bir tatil şansı sağlamaktadır.

 

 Tüm Olanakları İle Villa Çeşitleri

 

            Bölgenin birbirinden farklı antik kentini ziyaret ederken aynı zamanda özel olarak herkesin sevdiği insanlar ile birlikte tatil yapmasına özgür bir şekilde olanaklar veren değişik lüks villalar içerisinde, arzu edilen tüm detaylar yer almaktadır. Farklı sayıdaki suit odalar jakuzili bir şekilde hazırlanmıştır ve aynı zamanda geniş salon içerisinde konfor oturma grupları yer almaktadır.

 

            Diğer yandan 7/24 internet bağlantısı ile birlikte su imkanı ve uydu antenin yanı sıra televizyon da yeni ayrı bir keyif sağlamaktadır. Bu özel binalarda herkes sevdiği insanlarla beraber tatilin keyfini en iyi şekilde çıkarırken, aynı zamanda Letoon hakkında bu özel antik kenti gezerek de harika bir zaman geçirme şansını elde edebilir.

 

            Yat turları, su sporları ile birlikte doğa yürüyüşü gibi çok farklı olanağı da yine birbirinden özel ve farklı yerlere konulan demiş villaları kiralayarak herkes şehrin bütün yorgunluğundan ve gürültüsünden uzaklaşarak keyifli bir tatili gerçekleştirebilir.

Letoon Antik Kent Tatili

Letoon Hakkında
Letoon Antik Kent Gezisi
Letoon Antik Kent Tatili Hakkında
Hemen Paylaş
Hemen Ara!
WHATSAPP DESTEK
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
Konaklama Süreniz :
Konaklama Tutarı :
Elektrik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Girişte Kalan Ödeme
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış